Välkommen till
VØK
V-sektionens mottagningskommitté

01God dag, Nollan!

Ni har gjort det bästa valet och kommer att bli Nollan på Chalmers främsta sektion, V-sektionen!

Den tid som nu väntar er Chalmerstid liknar ingenting ni tidigare varit med om och kommer att bli den roligaste, mest lärorika, mest spännande och mest strapatsfyllda tid ni upplevt. Innan ni upptas i er utbildning och blir en fullfjädrad Chalmerist bör ni genomgå mottagningen. Under denna tid har ni äran att kallas för Nollan. Nollan kan vara lugn och förlita sig på VØK (uttalas ”ve-noll-kå”) som med säker hand kommer att lotsa Nollan in i Chalmerslivet.

02Great Gamble

I en dimmig och ödslig del av universum, bortom stjärnorna och mellan skuggorna, existerar det en värld fylld av glittrande tält och färgsprakande ljus, även kallad den mystiska cirkusen. Det är en plats där tid och verklighet dansar i en oändlig cirkel, och där mystik vävs in i varje andetag.

En dag i denna värld sågs en väv av blåa skuggor och glittrande stjärnfall, omgiven av svaga ekon från förflutna och framtida tidpunkter. Deras närvaro kände man igen genom den elektriska känslan av förväntan och spänning som dansade längs ryggraden när de närmade sig.

Dessa skuggor var nio blå individer med glänsande glajjor och skärp av nitar och läder, nio individer även kallade Gamble. Med sina artistiska färdigheter och kreativa talanger drog de vägar och byggde broar från klingfasta berget mot den blånande skyn. De förvandla det tråkiga landskapet till en värld av spänning och äventyr.

Efter århundrande av mycket möda och stort besvär stod en stad klar vid havets rand. Denna stad är den vi idag kallar för Göteborg. Från endast tre pinnar och en näve grus byggde de skolan som idag kallas Chalmers. Gamble kom överens om att deras uråldriga kunskap inom konstruktion och samhällsbyggnad inte skulle hållas för de själva, därför bestämde de sig för att varje år lära nya V-teknologer denna konst. De skulle leda dem genom alla utmaningar högskolan har att erbjuda så att de nyantagna Nollan kunde känna sig säkra och välkomna.

För att göra detta på bästa sätt valde Gamble att skapa en mottagning för Nollan att avnjuta med en uppsjö av olika aktiviteter där Nollan får chansen att hitta vänner för livet. Till sin hjälp har Gamble phaddrar som leder vägen. Gamble gav även Nollan en inre kompass och en modul fylld med massa nyttiga tips och trix inför tiden på Chalmers.

Nu är tiden inne.

Välkommen Nollan.03Kontakt

vnollk@vtek.chalmers.se
Facebook

04Journummer för Nollan

070 259 11 83

05Ladda ner appen

Appstore
Play