Välkommen till
VØK
V-sektionens mottagningskommitté

01God dag, Nollan!

Ni har gjort det bästa valet och kommer att bli Nollan på Chalmers främsta sektion, V-sektionen!

Den tid som nu väntar Er, Chalmerstiden, liknar ingenting Ni tidigare varit med om och kommer att bli den roligaste, mest lärorika, mest spännande och mest strapatsfyllda tid Ni upplevt. Innan Ni upptas i Er utbildning och blir en fullfjädrad Chalmerist bör Ni genomgå mottagningen. Under denna tid har Ni äran att kallas för Nollan. Nollan kan vara lugn och förlita sig på VØK (uttalas ”ve-noll-kå”) som med säker hand kommer att lotsa Nollan in i Chalmerslivet.

02Ers Höghet, Gamble

För länge, länge sen under kungarnas storhetstid bildades ett kungsblått rike där vägar mötte vatten. Riket var mäktigt och praktfullt, av sten och av stål. För att leda ett så storslaget rike krävdes en storslagen monark, ett kritiskt val för ett kungarikes framtida levnad. Kungariket letade öster och väster, norr och syd, under och över… men ack förgäves. Ingen var lämplig för att mäkta uppdraget.

Men när hoppet var som ute, moralen försvunnen och betongen sprucken, skedde ett mirakel. Nio väsen reste sig ur berggrunden. Som väckta ur en uråldrig dvala, uppstod nio individer i kungsblå skrud och skägg som påvisade deras vishet. Med solglasögon som skyddade omvärlden från deras fängslande blickar och nitbälten som försvarade riket mot alla världens faror. Tillsammans bildade de enligt sägnen den ultimata regenten. Ers höghet, Gamble.

Berättelser om Gambles styrka och mod spred sig bland teknologer. Historier skildrades och förvandlades till fabler, myter och legender. Ingen kan längre säga vilka av Gambles dåd och underverk som är sanna och vilka som endast är uppdiktade fantasier. Som trollbundna av Gambles karisma och charm, spreds Gambles budskap över Chalmers Tekniska Högskola.

Av ren förundran vandrade nya teknologer till Gambles rike. De nya teknologerna kallades för Nollan och samlades i massor på Götaplatsen. Gamble förstod direkt sitt ansvar och välkomnade Nollan med öppna armar. “Nollan förtjänar kärlek och vägledning”, sade Gamble högt ur skägget. Nollans ankomst skulle firas med en fem veckor lång Mottagning, väl utformat av Gamble själv. Nollan skulle få gå på storslagna sittningar, spela spännande volleybollmatcher och få vänner för livet, ty Nollan är ståtlig och förtjänar en Mottagning endast en kung kan ge.

Till sin hjälp får Nollan phaddrar, som kommer att finnas där för Nollan och ge vägledning till rikets bästa föreläsningssalar. Phaddrarna ser till att en varm och hemtrevlig stämning sprids runt hela campus. Nollan kommer även att få en modul med tips och trix, möjligheten att skapa en vacker Nollbricka, samt en elegant T-skjorta, som Nollan ska bära under hela Mottagningen för att lysa upp sin tillvaro.

Gamble har väntat med tålamod och förväntan på Nollans ankomst. Gambles uppgift är att vaka över Nollan och se till att Nollans första tid, på världens bästa högskola, blir alldeles, alldeles underbar. Nollan har kommit hem. 

Nu är tiden inne.
Välkommen Nollan.

03Kontakt

vnollk@vtek.chalmers.se
Facebook

04Journummer för Nollan

0730257669

05Ladda ner appen

Appstore
Play