Välkommen till
VØK
V-sektionens mottagningskommitté

01God dag, Nollan!

Ni har gjort det bästa valet och kommer att bli Nollan på Chalmers främsta sektion, V-sektionen!

Den tid som nu väntar er Chalmerstid liknar ingenting ni tidigare varit med om och kommer att bli den roligaste, mest lärorika, mest spännande och mest strapatsfyllda tid ni upplevt. Innan ni upptas i er utbildning och blir en fullfjädrad Chalmerist bör ni genomgå mottagningen. Under denna tid har ni äran att kallas för Nollan. Nollan kan vara lugn och förlita sig på VØK (uttalas ”ve-noll-kå”) som med säker hand kommer att lotsa Nollan in i Chalmerslivet.

02Chillin' Gamble

För 10 000 år sedan låg isen som ett kallt täcke över dessa trakter. Solens strålar var enbart ett minne blott och ingenstans fanns det ett tecken på liv, endast milsvida vyer av snö och is, i nyanser av vitt och grått. 

Plötsligt en dag skymtades något blått långt inne i glaciärerna. Det blåa rörde på sig, växte och skiftade. Den solida isen började smälta efter millennium av herravälde och tillslut kunde det urskiljas att det blåa i själva verket var nio individer. De nio individerna var Gamble. Med sina glänsande solglasögon (inte att förväxlas med solglasögon) och värmande skägg började de tämja tundran. Med primitiva redskap började de bygga. De drog vägar och byggde broar från klingfasta berget mot den nu blånande skyn. De skapade kraft och tämjde glaciärsmältningens flod samt bebyggde det karga landskapet. Med deras expertis på gnejs och granit växte bebyggelsen fram.

Efter århundrande av mycket möda och stort besvär stod en stad klar vid havets rand. Denna stad är den vi idag kallar för Göteborg. Från endast tre pinnar och en näve grus byggde de skolan som idag kallas Chalmers. Gamble kom överens om att ders uråldriga kunskap inom konstruktion och samhällsbyggnad inte skulle hållas för dem själva, därför bestämde de sig för att varje år lära nya teknologer denna konst. Varje år tar de nya V-teknologer under deras vingar för att leda dem genom de alla utmaningar högskolan har att erbjuda så att de nyantagna Nollan kunde känna sig säkra och välkommna. För att göra detta på bästa sätt valde gamble att skapa en mottagning för Nollan att avnjuta med en uppsjö av olika aktiviteter där Nollan får chansen att hitta vänner för livet. Till sin hjälp har Gamble Phaddrar som leder vägen, Gamble gav även Nollan en inre kompass och en modul fylld med massa nyttiga tips och trix.

Nu är tiden inne.

Välkommen Nollan.03Kontakt

vnollk@vtek.chalmers.se
Facebook

04Journummer för Nollan

076 147 44 21

05Ladda ner appen

Appstore
Play