Välkommen till
VØK
V-sektionens mottagningskommitté

01God dag, Nollan!

Ni har gjort det bästa valet och kommer att bli Nollan på Chalmers främsta sektion, V-sektionen!

Den tid som nu väntar Er, Chalmerstiden, liknar ingenting Ni tidigare varit med om och kommer att bli den roligaste, mest lärorika, mest spännande och mest strapatsfyllda tid Ni upplevt. Innan Ni upptas i Er utbildning och blir en fullfjädrad Chalmerist bör Ni genomgå mottagningen. Under denna tid har Ni äran att kallas för Nollan. Nollan kan vara lugn och förlita sig på VØK (uttalas ”ve-noll-kå”) som med säker hand kommer att lotsa Nollan in i Chalmerslivet.

02Gamble - Djungelns Konung

Vi befinner oss långt, långt inne i de djupaste regnskogarna i Amazonas. Det är långt före människorna satt sin fot på denna mark. Djuren och träden är ännu ostörda. De mörkgröna träden sträcker sig långt upp mot himlen och hindrar solstrålarna från att ta sig ner. Bladverken hänger våta av regnet och mossan ligger tung mot marken.

När regnet stillat sig, vattnet runnit av de mörkgröna bladen och luften låg tung av fukt uppenbarade sig 9 varelser från leran och mossan. Solen strålade in genom ett fönster i bladverken och i djungeln spreds ett vackert, intensivt blått ljus. Enligt legenden kallades de nio individerna Gamble och hade planterats i skogen för att med den värsta stormen djungeln sett uppenbara sig.

Djuren skådade det blåa ljuset med skräckblandad förtjusning från sina gömmor – det stod klart att Gamble var en mäktig karaktär. Gamble med sitt skägg så tätt att det stod emot den fuktiga luften, Gamble med solglasögon så starka att de stod emot solen.

Legenden säger att det blå pigmentet härstammar från en ovanligt ovanlig bergart och att individerna främst livnär sig på gurka. Gamble är expert på gnejs, granit och överlevnad i den mörka djungeln.

Solen lyste upp en glänta där Gamble såg något intressant för Gambles skarpa öga. Det såg ut som ett gäng fantastiskt begåvade och vackra nya teknologer som var fast i den djupa skogen. Solen gick i moln och de nio individerna blev förskräckta. De som skulle komma att kallas för Nollan var lämnade åt lianer och fuktiga trädtoppar. Gamble såg plötsligt klart sitt syfte och sin uppgift i livet. Gamble skulle inte bara att härska över den mörka djungeln utan även vägleda och råda Nollan tillbaka till tryggheten och värmen på Chalmers.

03Kontakt

vnollk@vtek.chalmers.se
Facebook

04Journummer för Nollan

0730257669

05Ladda ner appen

Appstore
Play