Boka bil
VIRUS

01Info

Vi på V-sektionen har en egenägd sektionsbil vid namn Veja som alla V-studenter får hyra. Det är en 9-sitsig Mercedes Vito minibuss men det går även att plocka ur sex av sätena om man behöver extra lastyta. Standard i bilen är nio säten, önskas annat antal får personen som hyr bilen själv ta ur samt sätta tillbaka sätena. Hürmästarinnan kan vid överenskommelse hjälpa till att ta ur och sätta tillbaka sätena, men hyrestagaren ansvarar för alla tunga lyft. Dessa kan förvaras på skolan vid överenskommelse med VIRUS.

Bilen står parkerad på framsidan av V-huset på sin anvisade plats, skulle någon stå parkerad på Vejas plats vid återlämning av bilen ska hyrestagaren ta en bild på registreringsskylten och bilen som står där och får istället, i första hand parkera på någon annan plats på samma parkering och i andra hand betonggården. 

Att hyra bilen kostar 50kr/påbörjad mil samt 50kr i startavgift per påbörjat dygn. . För att Hürmästarinnan ska kunna ha koll på antal mil som körts så fylls körloggen som ligger i bilen i med datum, namn, miltal vid start och slut, samt totalt körda kilometer av den som hyr bilen.

Betalning sker genom faktura som Hürmästarinnan skickar ut via mail i slutet av varje läsperiod. Om fakturan inte betalas i tid och en påminnelse skickas ut erläggs en påminnelseavgift på 100kr/10 dagar försening.

 

Privatpersoner

För att skicka en förfrågan om hyrning av bilen, fyll i formuläret nedan senast 48 h innan önskat datum. Godkännande krävs vid förfrågan och kommer till den mail som angivs i formuläret. Bilen hyrs för privatpersoner ut dygnsvis, 12:30 – 12:00 nästkommande dag och nyckeln hämtas i VIRUS sektionsrum, Buren, som ligger intill Verum i källaren. Vid nyckelhämtning ska biluthyrningskontraktet vara läst, utskrivet, påskrivet och lämnas till Hürmästarinnan samt 500kr swishas i ”pant” som fås tillbaka när nyckeln och bilen är återlämnade. Om bilen är uthyrd ett visst antal timmar på ett dygn av förening kan bilen hyras tiden utöver dessa av privatperson, dock kompenseras inte den uteblivna tiden. Ex: är bilen redan hyrd av en förening 12-14 så kan en som privatperson skicka in en hyrningsöfrfrågan för 14.00 -12.00 kommande dag. 

 

Kommiteér och föreningar 

Kommiteér och föreningar på V-sektionen kan hyra bilen timvis, bilnyckeln hämtas och lämnas på anvisad plats. Vid försening med bilen ska den som hyr höra av sig till hürmastarinnan innan sluttiden är passerad. Den som ska hyra efter en eventuell sen återkomst får påbörja sin tid när bilen är tillbaka. Innan påbörjad hyrning: gör en egen koll att inga skador på bilen finns, om det hittas något som inte finns i loggboken, meddela Hürmästarinna direkt. Vid rapportering om skada kommer senaste hyrestagaren debiteras. Minst en person i varje kommité/förening ska ha internutbildning kring hantering av bilsätet.  

 

Vid frågor kring uthyrning hör man av sig till Hürmästarinna, Ida Blankenberg Blom, genom att maila hurmastarinna@vtek.chalmers.se.

02Policy

Policy för Sektionsbilen

03Regler

Regler sektionsbilen – Privatperson

04Kontrakt

Kontrakt för sektionsbilen – Privatperson (dragen)

05 Boka Veja

Klicka här för att komma till bokningsformuläret