SNOK
PR-förening

01Välkommmen

Vi är SNOK, eller SNObbenKommittén, V-sektionens egen PR-förening!

Du känner igen oss på våra batikblå overaller, vår positiva energi och på den glada stämningen som ekar när vi går genom Chalmers korridorer.

Vi gör allt vi kan för att förgylla varje V-teknologs tillvaro här på sektionen. Kika gärna förbi i VERUM eller på vår facebooksida. SNOK fixar bland annat EfterTenta-Raj och pubar. Allt kan hända. Det är även vi i SNOK som arrangerar puben med det tyngsta trycket på den mytomspunna PUBRUNDAN.

 

SNOK – Once upon a time in Verum

FBLOGO1

02Vilka är vi?

Snobben
Snobben
Sektionshelgon
Snobben@snok.se
Linnéa Lagerlöf
Linnéa Lagerlöf
Verd
verd@vtek.chalmers.se
Ordförande
Nellie Albrektsson
Nellie Albrektsson
Verdinna
verum@vtek.chalmers.se
Lokalansvarig & Vice ordförande
Emelie Midfors
Emelie Midfors
Münte
munte@vtek.chalmers.se
Kassör
Erik Johnsson
Erik Johnsson
Malte
malte@vtek.chalmers.se
Alkoholansvarig
Sofie Larsson
Sofie Larsson
Rükte
snok@vtek.chalmers.se
PR-ansvarig
Algot Stålarm
Algot Stålarm
Brôte
brote@vtek.chalmers.se
Matansvarig
Maria Kostiw
Maria Kostiw
Pünte
punte@vtek.chalmers.se
Dekoransvarig
Linus Sundsten
Linus Sundsten
Piltɘ
pilte@vtek.chalmers.se
Gückelansvarig

03SNOK's grundande


Skärmavbild 2015-08-21 kl. 16.24.59

Under 70-talet väcktes frågan på V-sektionen om att ha ett skyddshelgon. På den tiden var V den enda sektionen som inte hade något sådant. Den första figuren som diskuterades på sektionsmötena var Bävern, dock utan resultat. Det var först 1976 som motioner inkom om att införskaffa ett helgon. Motionerna var 2 till antalet och yrkade för Snobben respektive Hacke Hackspett. Både avslogs dock vilket vi idag ska vara glada för då majoriteten ville ha Hacke.

Det dröjde sedan ända till 1982 innan det hände något på den fronten. V-styret hade då tillsatt en symbolkommitté som fick till uppdrag att lägga fram förslag på en sektionssymbol. Denna gången blev det bifall med Snobben som skyddshelgon, och genast väcktes frågan om vilka som skulle vårda densamma. Det beslutades att VnollK skulle ta den pucken tillfälligt under hösten medan V-styret jobbade fram ett förslag. Detta förslag mynnade i en Snobbenkommitté bestående av 4 personer som fick till uppdrag att vårda Snobben och skapa aktiviteter runtomkring.

Samtidigt fanns det en grupp sedan 1978 bestående av de redan befintliga posterna Verd, Verdinna, Malte och Pilte, och kallades för Sociala Verumgruppen. Många och långa diskussioner om skötsel av Verum under 70-talet mynnade i många s k Verumkommittéer innan Sociala Verumgruppen skapades. Denna grupp hade till uppgift att dels handha Verum, men också att erbjuda V-teknologen diverse aktiviteter i densamma lokal, till exempel öhlhävfning och dart.

Efter Snobbenkommitténs bildande blev samarr tillsammans med Sociala Verumgruppen allt vanligare då Snobbenkommittén ofta nyttjade Verum för sina arrangemang, och därför beslutades hösten 1983 att SNOK skulle bildas genom en sammanslagning av dessa två föreningar, och med följande poster: Verd, Verdinna, Malte, Pilte, PR-chef samt 3 övriga.

04Kontakt

snok@ vtek.chalmers.se